Samyang 8mm fisheye – seriøst?

Tak til Bech foto i Hellerup og Fujifilm Danmark, som gennemførte et arrangement ved Kastrup Strandpark d. 22. maj 2016. Her var en flok primært Fuji X fotografer samlet – Vi var omkring 50 – for at udveksle erfaringer, gode historier, få lidt god grillmad og se de nyeste tilbud fra Fuji + forskelligt non-Fuji udstyr såsom Sirui stativer og Samyang objektiver.

Det blev ganske hyggeligt og inspirerende selv om jeg ikke fik fotograferet så meget i Dragør, hvor vi kørte ud i en gammel engelsk dobbeltdækkerbus – i sig selv ret så interessant. Men mangelen på billeder blev kompenseret af alle de spændende mennesker, der deltog i arrangementet. Der blev da også udvekslet kontakter både på gammeldags vis med visitkort og på mere moderne med venskab på Facebook.

Sammenkomsten kom til at “koste” mig en ny optik, som jeg ikke anede, jeg ville kunne bruge til noget. Men man skal jo blive klogere 😉 Efter arrangementet har jeg anskaffet mig en Samyang 8mm f2.8 fisheye, en ekstrem vidvinkel, som jeg har forestillet mig, ville være ubrugelig til seriøs fotografi. Men efter at have brugt den på mit eget kamerahus i forbindelse med arrangementet, så måtte jeg alligevel have en.

Og jo, det er et ekstremt objektiv, men jeg har allerede lært, at brugt på den rette måde, så giver det bare et helt nyt perspektiv på verden, nyt og meget anderledes. Det kan virke ekstremt, men kan også bruges, så det blot virker forfriskende. Du kan læse mere om mine første oplevelser med Samyang 8mm objektivet i linket.

Efter at have prøvet et af de særdeles stabile, lidt tungere stativer, så er jeg også klar over, at mine to stativers dage er talte. Men jeg har godt konstateret det før bl.a. når jeg har lavet timelapse, at ingen af dem er helt stabile nok. En gang imellem hopper billedet lidt, der skal noget mere stabilt gods til for at opfylde mine formål.

Skarpheden i en fisheye kan gå helt fra det ultranære til det fjerne, hvis der blændes nok ned. Her er skarpheden ikke helt ud i baggrunden - med vilje - men man fornemmer den tydeligt

Skarpheden i en fisheye kan gå helt fra det ultranære til det fjerne, hvis der blændes nok ned. Her er skarpheden ikke helt ud i baggrunden – med vilje – men man fornemmer den tydeligt

Herunder et billede af mig fra arrangement – ikke taget med fisheye’en.

Bo til Fuji-Beck foto arrangement 2016 1

Bo fotograferer med sit Fuji X100T til Bech Foto/Fuji Danmark arrangementet. Foto: Claus Petersen, DanishSuburb – Photography

Share This: