Vertikalt – noveller om klatring og bjergbestigning

Denne bog, som jeg udgav i 2009, er den eneste bog til dato (april 2020), som udelukkende indeholder fortællinger og ikke er illustreret med billeder. Det er fortællinger fra et bredt udsnit af mine klatreture og bjergbestigninger med primært fokus på ture i Alperne, men der er dog også indhold andre steder fra.

Bogens indholdsfortegnelse alene siger lidt om, at der er en del dramatik i historierne:

 • Morgenrødens væg
 • Vire a biciclette – cykelhylderne
 • Konkurrence med en guide
 • Tågede beslutninger
 • Tre dårlige varsler
 • I skyggen af Grand Jorasses
 • 9 timer op, 5 minutter ned
 • En hurtig ombeslutning
 • Uhyggeligt efterspil
 • Dødt løb med mørket
 • Det sidste billede

Bogens forord siger lidt om, hvordan disse fortællinger kom til verden i en samlet bog:

“Gennem de over 30 år, jeg har klatret, har jeg skrevet mange artikler til blade, aviser og til internet sider. Da jeg en dag kedede mig på mit lille hjemmekontor (nogle vil nok sige, at jeg nok aldrig keder mig, men man kan gøre det bevidst i visheden om, at kedsomhed fremmer kreativiteten☺), ville jeg rydde lidt op på min computer og gik i gang med min artikelsamling.

Men efter at have læst nogle stykker af dem, indså jeg, at det her var alt for godt til at forblive gemt eller endnu værre slettet. En række af artiklerne er skrevet til fagtidsskrifter for bjergfolket, hvorfor de ikke egner sig til almindelig publicering, men med noget omskrivning og lidt ordforklaringer, så ville det i mine øjne absolut blive læseværdigt.”

Gruppe fra Kipling Travel på vej mod den sidste stejle opstigning til Kaskar bjerget, nordøstlige Tyrkiet

Og det er så blevet til denne bog, som du kan få fat i ved at gå til Books on Demands bestillingsside via linket nedenfor.