Everest foredrag

Historien om mine ekspeditioner til Mount Everest er dramatisk, men indeholder også succes og smukke oplevelser fra verdens højeste bjerg.

Everest i aftensolen set fra Kala Pattar i Nepal Everest i aftensolen set fra Kala Pattar i Nepal

Dramatikken ligger især omkring mit første besøg på Everest i 1996, hvor en række kommercielle ekspeditioner endte tæt på toppen af bjerget i forfærdelig dårligt vejr. Død og ulykke var udkommet og vi – min ekspedition og jeg – var midt i alle disse begivenheder, til trods for at vi klogeligt var bakket ud af et bestigningsforsøg pga. det ustabile vejr. Nu er der (2015) produceret en ny film om begivenhederne, men emnet er helt åbenlyst også ligeså relevant i dag: Hvorfor begår så erfarne folk så fatale fejl?

Men der er dramatik under alle mine p.t. fire ekspeditioner til Everest. Anden gang er der dog også succes for to af ekspeditionens deltagere, som lykkes med at bestige bjerget fra sydsiden, den nepalesiske side.

Ligeledes under mit næstsidste besøg i 2013, hvor jeg første gang var på ekspedition til nordsiden af Everest. Også her lykkedes det for to af ekspeditionens deltagere at bestige Everest. Men også her kom dramatik i vejen for den fulde henrykkelse over succesen på bjerget.

Min beretning er således en fortælling om den dedikering, der er nødvendig for at nå verdens top, men også om den ydmyghed, der skal til for at være en overlever.

Book foredrag og forespørg om ledige tidspunkter på bbc (at) k2-adventure.dk eller ring på (+45) 40258345.