Everest – drømmen og sejren

Bogen handler om en af mine succesfulde ekspeditioner til Everest og forhistorien, den dramatiske ekspedition i 1996, hvor 8 mennesker omkom og et utal fik alvorlige forfrysninger.

Det er en af de bøger, jeg har skrevet sammen med andre deltagere på ekspeditionen. Jeg var samtidig redaktør af bogen. Restoplaget fra Jyllandspostens forlag opkøbte jeg for et par år siden og jeg har stadig eksemplarer tilbage, som jeg sælger til 200.- incl forsendelse. Skriv til mig på bbc (at) k2-adventure.dk, hvis du vil eje et eksemplar. Jeg signerer naturligvis, hvis du er interesseret.

Forlaget skrev i forbindelse med udgivelsen:Everest droemmen og sejren

Dette er beretningen om den første rent danske ekspedition til Mount Everest, verdens højeste bjerg. Den fandt sted i april-maj 2000 og var den største klatremæssige satsning i dansk bjergbestignings historie.
Ekspeditionen blev trods mange, især vejrmæssige, problemer en succes, som deltagerne i denne bog fortæller om i stærkt personlige indlæg.
“EVEREST – drømmen og sejren” beretter om hele forløbet lige fra de tidligere forsøg i 1996 over planlægningen og gennemførelsen til det afgørende forsøg på at nå toppen. Der er også i beretningen lagt vægt på at beskrive de kulturelle sider af ekspeditionen, såvel de religiøst betingede forhold som den særlige Puja-ceremoni inden bjerget må betrædes, som det særlige forhold til sherpaerne uden hvis indsats ekspeditionen næppe var lykkedes.
Den faktuelle del af bogen beskriver Everest’s historie, de geologiske og meterologiske forhold, udstyr og klatreteknik. Også de medicinske forhold, ikke mindst i relation til højdesyge, indgår i bogen.