Ubetrådte Tinder – gennem hvide pletter på landkortet til toppen af jomfruelige bjerge i Himalaya

Dette er bogen om en helt utrolig ekspedition. En ekspedition, som man næsten ikke skulle tro var mulig nu om dage.

Forestil dig at gå gennem områder, som ikke er kortlagt, hvor der ikke er spor efter menneskelig aktivitet. Du er formentlig den første, der sætter din fod her. Men nu tænker du, sådanne steder findes jo ikke mere, og hvis det endelig gjorde, så kunne jeg bare udforske det med Google Maps. Så hvor ukortlagt er det lige?

Men de steder findes stadig, og jeg har været et af dem, mærket den bizarre fornemmelse at træde, hvor ingen før dig har været. Og ydermere så fik jeg og mine klatrekolleger den udsøgte fornøjelse at bestige høje bjerge, som ingen mennesker nogensinde havde sat deres fod på.

Bo Belvedere Christensen på vej op ad en korridor mellem gletsjeren og klippen under forsøget på det ubestegne Timjung. Bjerget var for farligt og forblev ubesteget, men det blev andre toppe ikke 🙂

“Ubetrådte tinder” tager dig gennem en rejse i ukendt territorie og fortæller, hvordan det kræver umådelig vedholdenhed at nå målet: at bestige det højeste bjerg i området, et meget fremtrædende bjerg som sås på lang afstand, men som ingen havde været ved foden af – endsige prøvet at bestige.

Bogen er en samling af ekspeditionsmedlemmernes dagbøger rammesat af en beskrivelse af området, målet og hvordan det hele kom i værk.

Hvis du får lyst til at læse bogen om denne unikke ekspedition og den fantastiske oplevelse det er at betræde ukendt terræn, selv finde sin vej, opdage nyt for hvert hjørne du kommer rundt om, så kan du bruge linket nedenfor til Books on Demand, hvor du kan bestille bogen.