Challenge of the 14

Foredraget om mit projekt, som jeg forkorter COT14, handler om den kolossale udfordring at bestige alle de fjorten bjerge i verden over 8000 meter – uden brug af iltflasker og sherpaer/bærere til hjælp på bjergene.

Kun en god håndfuld mennesker har stået på toppen af alle de 14 bjerge, endnu færre har lykkedes med forehavendet uden brug af iltflasker og formentlig kun nogle enkelte har gjort dette ved egen kraft uden hjælp fra bærere til at bære deres udstyr, oprette lejre og tilberede måltider.

Jan på vej op ad sneflanken i ca. 7200 meter på Dhaulagiri

Jan på vej op ad sneflanken i ca. 7200 meter under vores forsøg på Dhaulagiri

Ikke desto mindre er det den udfordring, jeg er i færd med at gennemføre. Jeg er ikke nået så langt endnu – ellers ville det jo ikke være et projekt 🙂 – men har allerede været på en række spændende ekspeditioner på min vej mod målet.

Men mit foredrag handler heller ikke udelukkende om mit eget projekt, men om udfordringen som helhed og nogle af de mennesker, der har gennemført dette, hvilke hændelser de har måttet gennemgå og hvilke tæt på umulige belastninger, vi udsætter os for undervejs. Mine egne oplevelser og smukke billeder fra bjergene krydrer foredraget med den personlige vinkel.

Forhør dig om ledige tidspunkter og book foredraget via kontaktformularen her til højre for. Har du brug for flere oplysninger, er du velkommen til at kontakte mig på telefon 40 25 83 45.

Cho Oyu fra Tibet med det tydelige spor op ad

Cho Oyu fra Tibet, verdens 6. højeste med sine 8201. En af de 8-tusindere, jeg har besteget.