Mustagh Ata

Verdens 43. højeste bjerg er 7546 meter højt og hedder Mustagh Ata og ligger i den kinesiske provins Xinjiang (Sinkiang).

Teknisk set er der tale om et relativt medgørligt bjerg, der dog kræver en god højdeakklimatisering for at kunne nå toppen. Der er også enkelt lidt stejlere partier specielt i det lille isfaldsområde, som ligger omkring 5600-5800 meter. Men det regnes som den letteste af bjergene over 7200 meter.

Alligevel vil erfaringen på dette bjerg kunne være med til at kvalificere dig til langt højere og alvorligere ting såsom en bestigning af Mount Everest.

Mustagh Ata set fra Karakoram Highway, der passerer lige nedenfor bjerget

Mustagh Ata set fra Karakoram Highway, der passerer lige nedenfor bjerget

Ekspeditionen til dette bjerg vil vare knap 4 uger og foregå i eftersommeren 2018, men den er ikke planlagt i detaljer endnu. Hvis du er interesseret og vil holdes opdateret, så kontakt mig gennem formularen til højre herfor og skriv “Mustagh Ata interesseliste” i emne, så vil jeg vende tilbage til dig for mere om din foregående erfaring.

Det kræver noget forudgående erfaring med din krops reaktion på højden f.eks. opnået på Kilimanjaro i Afrika, endnu højere bjerge såsom Mera Peak i Nepal eller Aconcagua i Sydamerika. Som sagt er det tekniske ikke det store problem, men det er dog påkrævet at have steigeisen med til passagen af isfaldet, som kan give lidt udfordringer. Noget af det specielle ved Mustagh Ata er, at du kan gå det meste af bjerget med snesko, hvilket vi vil gøre på vores ekspedition. Jeg har fra en tidligere tur til bjerget erfaring for, at de fleste vænner sig til at gå med sneskoene i løbet af den første dag. Derfor er det ikke noget problem, at du ikke har forudgående erfaring med snesko. Det havde jeg heller ikke selv.

Da det at bestige bjerget er næsten som at være på en otte-tusinder, så kræver det naturligvis godt varmt tøj og at du er parat til at bære en hel del selv. Bærere kan dog hyres på bjerget – for en pris! Apropos pris, så regn med en samlet omkostning for turen fra/til København på ca. 35.000 DKK, men betragt det som et meget løst overslag.

Du kan læse mere om Mustagh Ata i min bog fra mit første forsøg på bjerget: “Mustagh Ata – forsvundet på bjerget” som kan bestilles som papirbog hos mig for 100 kroner incl. porto (skriv til mig i kontaktformularen til højre herfor med “Mustagh Ata bog” i emnefeltet) eller kan bestilles via linket nedenfor som papirbog eller e-bog:

På vej op ad Mustagh Ata i omkring 6400 meters højde

På vej op ad Mustagh Ata i omkring 6400 meters højde

Gem