Mont Blanc – historik og historier

Historien er i højsædet

Jeg fortæller om hvordan Mont Blanc først optræder i litteraturen og i kunstneres værker – tegninger, litografier og malerier. I starten har Mont Blanc ikke en gang et selvstændigt navn, og bjergene omkring det betegnes som helhed som “Le Mont Maudite” (de hjemsøgte bjerge), da man frygter de onde væsener og ånder, man tror bebor de utilgængelige bjerge.

Gruppe i 1995 på vej de sidste meter mod toppen af Mont Blanc

Gruppe i 1995 på vej de sidste meter mod toppen af Mont Blanc

Min beretning kommer derefter til den videnskabelige udforskning, hvordan man i starten i andægtig afstand betragter, opmåler og beskriver bjerget. Og her dukker nogle af de første bjergbestigningspionerer op på banen.
Jeg fortsætter med de mange tidlige bestigningsforsøg samt om den endelige succes. Herefter udfordrer mennesker bjerget på dets stejlere flanker. Jeg fortæller bl.a. om de dramatiske begivenheder i midten af forrige århundrede på nogle af Mont Blancs stejleste vægge.
Foredraget ledsages af såvel historiske billeder som et udvalg af mine egne smukke billeder fra alle sider af bjerget.

Download brochure om Mont Blanc foredrag.
Forespørgsel om tidspunkter eller booking på email bbc (at) k2-adventure.dk, evt. kan du bruge formularen her til højre eller kontakte mig på telefon 40258345.

I perioden 10.2.16 – 1.3.16, hvor jeg er i bjergene, læser jeg kun mail sporadisk. Har du brug for et hurtigt svar kan du rette din forespørgsel til Helle Wulff på telefon 29724533 eller mail til hw (at) himalaya.dk.

Forsiden til min bog om Mont Blanc Forsiden til min bog om Mont Blanc