Bjergbestigning

På vej mod toppen af Baruntse i Nepal i over 7000 meters højde

På vej mod toppen af Baruntse i Nepal i over 7000 meters højde

Med mange års ophold i bjergene og mange ekspeditioner i bagagen er jeg blevet en af Danmarks mest erfarne bjergbestigere. Den erfaring bruger jeg nu til at guide andre til at nå deres drømmes mål. Ind imellem tager jeg stadig afsted for at gennemføre nogle af mine egne drømme, som jeg har mange af. Men meget af min tid i bjergene foregår nu sammen med folk som dig, der vil forsøge at gennemføre en bjergdrøm.

Om den drøm er toppen af et mindre bjerg i Alperne eller et andet sted eller om det er et stort bjerg f.eks. i Himalaya betyder ikke noget for mig. Jeg befinder mig godt i bjergene uanset, hvor vi skal hen, og har stor respekt for mine kunder og deres drøm.

Mine ture

Jeg guider dig gerne på ture alle steder i verden. Det er selvfølgelig en fordel, hvis jeg kender bjerget eller området på forhånd, men jeg har før taget afsted som guide til et bjerg, jeg ikke på forhånd kendte.

Grunden til at jeg kan det er, at min store erfaring gør, at jeg på kort tid kan erkende, hvad der er det rigtige at gøre på dette bjerg. Jeg finder ofte vejen bedre end de lokale guider, hvilket jeg har eksempler på fra Alperne, hvor jeg sammen med min søn var på vej mod en 4000 meters top i Dauphinée området. Guider gik med deres klienter en vej, jeg mente vi ikke skulle ad. Men de påstod hårdnakket, det var den rigtige vej. Da det lysnede viste det sig, at den påståelige dansker havde ret og de lod mig komme foran og vise vejen.

Mine egne ture kan du læse mere om her:

  • Mont Blanc – Vesteuropas top, som jeg næsten hvert år bestiger
  • Mustagh Ata – med sine 7546 meter verdens 43. højeste bjerg, men teknisk set ikke så krævende. Kræver noget tidligere højdeerfaring, men kan kvalificere dig til de rigtig høje bjerge såsom Mount Everest.

Ture i samarbejde med Kipling Travel:

Kilimanjaro ingen planlagt
Stok Kangri ingen planlagt
Ararat ingen planlagt
Elbrus ingen planlagt

Læs mere om Ararat turen eller Kilimanjaro

Herover en video fra en af ruterne på Kilimanjaro, et af de bjerge jeg har haft flest mennesker med på toppen af. Ruten vi går her er Lemosho. Se mere på Kilimanjaroguide