K2 adventure - your Key 2 adventure

Himalaya – Verdens tag

Min store bog om Himalaya er på markedet 🙂

Jeg havde succes med en kickstarter kampagne og kunne bestille et minioplag på 200 bøger, hvoraf over 160 var solgt fra starten til en nedsat pris og i signeret udgave. Der er røget lidt flere over disken, men jeg har stadig nogle tilbage, hvis du vil erhverve dig et eksemplar. Skriv til mig via kontaktformularen ude til højre, hvis du vil have en Himalayabog.

Via netboghandlere og almindelige boghandler er der ydermere indenfor den sidste halvanden måned siden bogen kom på markedet solgt næsten 100 yderligere, så det begynder at ligne en ganske pæn succes.

Det var da også stort at modtage en fin lektørudtalelse. Det er den, der er med til at afgøre, hvor mange biblioteker, der tager bogen hjem. Selv om biblioteksudlån ikke giver nogen større indtægt, så er det da altid et tilskud. Jeg er så tilfreds med lektørudtalelsen, at jeg synes jeg vil vise den her, se nedenfor.

Lektørudtalelsen

Himalaya – verdens tag : oplevelser gennem over 30 år og tilbageblik i bestigningshistorien

Forfatter: Bo Belvedere Christensen

Indhold: På vej mod Mount Everest ; Opdagelsen af Himalaya ; Ama Dablam ; Everest Advanced Basecamp ; Dhaulagiri ; Broad Peak ; Tilbage til Everest ; Gasherbrum I ; Katastrofeåret 96 ; Everest er andet end ulykker ; Mod Everests top ; Ubetrådte tinder ; Leder af kommercielle ekspeditioner ; Op ad Everests nordkam ; Cho Oyu – igen på en 8-tusinder ; Jordskælv på Everest ; Efter Everest ; Bjergenes højde ; Danskere på Mount Everest ; Akklimatisering, ekstrem højde og dødszonen

Materialevurdering:

Kort om bogen: Kom med en erfaren dansk bjergbestiger, når han fortæller historisk om bestigning af Himalayas bjerge, godt krydret med egne oplevelser. Til dig, som er fascineret af bjergbestigning og ekstremsport.

Beskrivelse

I forordet fortæller forfatteren, at han, sammenlagt over 25 år, har tilbragt mere end 5 år i Himalaya på vej mod toppe:n af et af Himalayas mange høje bjerge eller på trekking i området. Bogen fortæller indledende om Himalayas geografi og geologi. Himalaya er med sine 2400 km kun på en sjetteplads, når det gælder bjergkædens længde, men den har til gengæld Jordens højeste tinder. Herunder det højeste, Mount Everest, som forfatteren har besteget flere gange. Bogen, som mixer bjergbestigningshistorik med personlige oplevelser, har fx overskrifter som: “På vej mod Mount Everest”, “Opdagelsen af Himalaya”, “Den første bjergbestigning i Himalaya”, “Everest er andet end ulykker” og “Ubetrådte tinder”. En overskrift er fx også “Danskere på Everest”, hvor forfatteren lister alle de danske bjergbestigere af Mount Everest, han kender til. Først på listen er Klaus Becker Larsen (1927-2018), som besteg Everest i 1951. Forfatteren er selv på listen i 1996, 2000, 2013 og 2015. Første danske kvinde var Lene Gammelgaard i 1996. Bo Belvedere Christensen har fx også skrevet Mont Blanc.

Vurdering: Imponerende værk om Himalaya og et fint mix af historiske fakta og egne oplevelser som bjergbestiger.

Til bibliotekaren: Anbefales til større biblioteker.

This entry was posted in Ekspedition and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.