Ama Dablam – en bestigning af verdens smukkeste bjerg

Bogen om Ama Dablam beskriver den første rent danske Himalaya ekspedition, som i 1988 tog afsted med det mål at forsøge den første danske bestigning af det meget smukke bjerg Ama Dablam. Ekspeditionen var meget succesfuld og satte i to forsøg hele fire personer på toppen af bjerget.

Denne bog er blevet til med bidrag fra alle ekspeditionens medlemmer og er også forsynet med billeder taget af flere forskellige. Det betyder også, at der er mange forskellige vinkler på de udfordringer, tilbageslag og oplevelser, vi har undervejs. Det er med til at forøge læserens indblik i, hvad det er, vi udsætter os for, og hvad der skal til for at have succes med et så ambitiøst forehavende.

Den oprindelige udgave blev udgivet af Gyldendal i 1990 og blev en ganske pæn succes, der endog også senere blev udgivet i bogklub udgave. Jeg var en af dem, der i sin tid, da Gyldendal ikke ønskede at markedsføre den længere, aftog et større antal. Disse er stort set solgt nu i forbindelse med foredrag, men jeg har et eksemplar af denne klassiker til rådighed for udlodningen.

Ama Dablam som det så ud om natten første gang vi så det. Monsunen havde næsten umuliggjort at vi så bjergene omkring os, men en tidlig morgen var monsunen pludselig væk og blev erstattet af et stabilt, godt efterårsvejr. Vi så bjergene og kunne fra vores lejr nær Thyangboche se vores mål strække sig langt op i den næsten sorte nattehimmel.

Denne version af bogen er en genudgivet og mht. billeder redigeret udgave. Det skete i forbindelse med udgivelsen af min bog om Mont Blanc, hvor jeg spurgte Gyldendal, om jeg kunne overtage rettighederne til Ama Dablam bogen. Da det var i orden, udgav jeg den i en ny udgave med delvis nye billeder og et nyt forord, men der ud over er det den samme bog, som den oprindelige.

Søren Smidt på vej rundt om den sidste store forhindring, dablamen på Ama Dablam, den hængende gletsjer, som blokerer for adgangen til den noget lettere topvæg umiddelbart under selve spidsen af bjerget.

Den genudgivne udgave af bogen kan fås via forlaget Books on Demand i deres bogshop. Køber du den denne vej, er du med til at understøtte min udgivelse af endnu flere bøger om bjergene, da mit forfatterhonorar er en smule bedre, hvis i handler direkte hos forlaget i stedet for at bestille gennem andre on-line boghandler. Bemærk at ud over nedenstående udgave, så findes den også i en e-bogs version, som også kan købes via forlaget.