Bøger

Jeg har været forfatter siden 1988. I starten som delforfatter sammen med andre, men siden 2007 har jeg udgivet 8 bøger, hvor jeg selv er forfatter. Nedenfor følger en kort beskrivelse af alle mine bøger i kronologisk rækkefølge med de yngste øverst. Bøgerne kan bestilles direkte hos mig via kontaktformularen eller de kan bestilles hos netboghandlerne. Billigste pris på bøgerne kan findes her: Bogrobotten.dk

Forsiden til min bog om Mont Blanc

Forsiden til min bog om Mont Blanc

Mont Blanc – vejen til Europas top.

Bogen beskriver opdagelsen af og de historiske forsøg på at bestige Mont Blanc blandet med mine egne oplevelser på bjerget. Udgivet af Gyldendal 2013. Klik HER for at læse mere om denne bog.

Bogen har fået helt op til 6 stjerner af 6 mulige i anmeldelser udenfor bjergmiljøet.

Ama Dablam – en bestigning af verdens smukkeste bjerg.

Forsiden til den nye udgave af Ama Dablam bogen

Forsiden til den nye udgave af Ama Dablam bogen

Denne bog er en genudgivelse af den oprindelige bog, der for længst er udgået fra forlaget (Gyldendal). Jeg overtog rettighederne til bogen og har derefter genudgivet den på BoD.

Jeg havde oprindelig opkøbt restoplaget, men jeg fik mange forespørgsler på bogen, og da jeg havde solgt de sidste blev løsningen denne genudgivelse. Teksten er den originale, men billederne er pga. problemer med at skaffe alle de oprindelige til dels erstattet af andre. Men de er mindst lige så flotte 🙂 Billigste pris kan findes her:

Klatring i Peru – på udfordrende tinder i Andesbjergene.

Andeskæden i Sydamerika går gennem hele Peru fra nord til syd. En af de mest koncentrerede bjergområder er Cordillera Blanca, hvor Perus højeste Nevao Huascaran og mange andre udfordrende og svært bestegne tinder findes. Dette bjergområde samt det sydfor liggende Cordillera Huayhuash besøgte en lille dansk ekspedition for at udfordre nogle af de smukke, store bjerge. Det blev til både succes og drama og en masse lærdom om de belastninger højder op til næsten 7000 meter giver den menneskelige fysik

Vertikalt – noveller om klatring og bjergbestigning

En novellesamling om klatring og bjergbestigning er det ikke hverdagskost på det danske bogmarked. Men her er så en af slagsen. Den er samtidigt en delvis biografi over et liv som klatrer og bjergbestiger. Mange af novellerne er oprindelig skrevet som artikler til blade eller aviser, men nogle af dem har været rettet mod specialmagasiner og er derfor omarbejdet noget for at gøre dem mere letlæselige.

De smukke bjerge – Gasherbrum gruppen i Pakistan

Gasherbrum betyder på pakistansk “De Smukke Bjerge” og da vi så disse bjerge fra et højt pas på vej ud fra det centrale Karakoram i Pakistan i 1994, var vi sikre på, at vi måtte komme tilbage. 1998 var vi så tilbage for at prøve at komme op på såvel Gasherbrum I, der med sine 8068 meter hører til blandt de 14 højeste i verden – bjergene over 8000 meter – som Gasherbrum VI, som var jomfrueligt. Det blev en hændelsesrig og spændende ekspedition med fantastiske syn og oplevelser, der helt levede op til forventningerne til De Smukke Bjerge.

Ubetrådte Tinder – gennem hvide pletter på landkortet til toppen af jomfruelige toppe i Himalaya

Denne bog er beskrivelsen af gennemførelsen af en drengedrøm om at blive opdagelsesrejsende. Lige siden Bo var barn har han drømt om at gå i de opdagelsesrejsendes fodspor. Med muligheden for at komme til et relativt ukendt område af bjergene i Himalaya, et sparsomt kortlagt område og med ubestegne bjergtoppe, så kunne denne drøm nu gå i opfyldelse. Bogen gengiver de 4 ekspeditionsdeltageres umiddelbare oplevelser i forbindelse med den fantastiske tur. Oplevelserne er rigt illustreret med Bos billeder fra ekspeditionen.

Kilimanjaro – Guide til natur og bestigning

Kilimanjaro guidebogen er min bedst sælgende bog. Når jeg møder danskere på bjerget, enten deltagere på mine egne ture (arrangeret af Kipling Travel), rejsende med andre bureauer eller selvstændigt rejsende, så udtaler de sig altid meget positivt om min bog. Nogen skriver endda til mig for at fortælle, hvor meget min bog har betydet for dem under forberedelserne, på selv rejsen mod toppen af Afrika men også som et godt minde om turen.

Læs mere eller bestil bogen på denne side: Kilimanjaroguide.

BigE – Fortællingen om Big E Thrane & Thrane Danish Everest Expedition 2000

Big E er det engelsk/amerikanske udtryk for Mount Everest. En meget stærk dansk ekspedition med 6 erfarne klatrere forsøgte i år 2000, at sætte så mange klatrere på toppen som muligt. Desuden var det planen for flere af klatrerne at blive de første danskere, som besteg verdens højeste bjerg uden brug af iltflasker. Ekspeditionen blev undervejs beskrevet i dagbøger, som alle deltagerne bidrog til og som blev offentliggjort på hovedsponsorens, Thrane & Thrane, hjemmeside. Denne dagbog beretter om de skuffelser, overraskelser og ikke mindst store glæder og succes, som ekspeditionens medlemmer oplevede undervejs. Det er første gang dagbøgerne udkommer som bog. Dagbogsnotaterne er rigt illustreret hovedsagelig med Bos smukke billeder fra den begivenhedsrige ekspedition.

Baruntse – above 7000 metres in the Himalayas

The book describes a very active expedition in Nepal attempting and succeding in climbing several peaks above 2800 metres and one above 7000 metres in the Everest region of the Himalayas. Baruntse is the first of the authors books to be available in english.

Everest – drømmen og sejren

Forsiden til bogen om Everest ekspeditionen i 2000 - "Everest - drømmen og sejren"

Forsiden til bogen om Everest ekspeditionen i 2000 – “Everest – drømmen og sejren”

En af de bøger, jeg har skrevet sammen med de andre deltagere på ekspeditionen. Jeg var samtidig redaktør af bogen, som handler om vores succesfulde ekspedition til Mount Everest i 2000. Læs mere om bogen eller køb en af restoplaget her.

Baruntse – Over 7000 meter i Himalaya

Bogen handler om en usædvanlig aktiv ekspedition i Nepal, som startede som et helt andet projekt, men blev en fantastisk oplevelsesrig ekspedition med flere separate mål i Everest regionen af Himalaya. Bo var ekspeditionsleder på ekspeditionen og lykkedes med at få såvel flere af deltagerne som sig selv på toppen af adskillige 6 og 7 tusind meter høje toppe. Bogen beskriver turens forløb incl. de forviklinger og besværligheder, der var med til at ændre projektet dramatisk. Bos smukke billeder – såvel sort/hvid som farve – illustrerer strabadserne og oplevelserne gennem hele bogen.