K2 adventure - your Key 2 adventure

Bjergbestigning – godt for krop og sjæl

Udsigt mod Everest

Bjergbestigning er en helt unik måde at opleve et land og dets natur. På en sådan tur, vil man opleve nogle spektakulære udsigter over landskabet. Men bjergbestigning er også en meget krævende, intens og udfordrende sportsgren. Det kræver at man har forberedt sig, da turen mod toppen både er hård fysisk og mentalt.

Derudover kræver det også en del erfaring at bestige et bjerg. Dog kan man få hjælp gennem guider og vidensbureauer til bestigningen. Flere og flere udbyder nemlig rejser med bjergbestigning, hvor eksperter hjælper en med at komme sikkert til tops. Bjergbestigning er dog meget mere en slid og fysisk hårdt arbejde. En sådan tur i bjergene byder på naturoplevelser i verdensklasse og et minde man vil have resten af livet.

Ekstreme højder og ømme ben

Bjergbestigning kræver frem for alt at man forbereder sig godt. At bestige et bjerg er utroligt udfordrende for kroppen, da man bevæger sig op i højder i flere timer dagligt. Derfor anbefaler mange også, at man før en tur, har en forholdsvis god grundform. Ved en bjergbestigning bevæger man sig op i ekstreme højder, og der vil det ikke kun være kroppen der bliver øm. Jo højere op man kommer i bjergene, jo tyndere bliver luften. Dette er noget der kræver en klar tilvænning. Udsigt over skyhav

Hvis man ikke før har prøvet at bestige et bjerg, er man endnu ikke klar over, hvordan kroppen vil reagere, når man kommer op i den tyndere luft. Har man ikke prøvet det, kan det være en god ide at rejse med et bureau, der har erfaring inden for bjergbestigning. De kan nemlig hjælpe med at sikre at man akklimatisere, for at kroppen kan tilvænne sig de nye højder. Akklimatisering er en utrolig vigtig del ved bjergbestigningen, da det kan være farligt, hvis man ikke lytter til sin krop. En så udfordrende tur kræver at man kender sin krop.

Lær dig selv at kende

Som nævnt er det vigtigt at lytte til hvad kroppen fortæller en. Dog er det ikke kun kroppen det er hårdt for. Bjergbestigning udfordrer nemlig også mentalt. Når man er så aktiv hver eneste dag, er det ingen overraskelse at det bliver hårdt og man kan ønske at give op. Det kræver udholdenhed og standhaftighed. Når man ikke længere føler man kan mere, skal man kæmpe videre og det kan kræve meget psykisk.

Men bjergbestigning kan også være rigtig godt mentalt. Mange ser bjergbestigning som udrensende og terapeutisk og kan være gavnligt for ens fremtidige liv. Turen op af bjerget, giver nemlig en tid til at tænke over livet. Mange mennesker bruger bjergbestigning til at markere en vigtig begivenhed i ens liv. For andre er det at bestige et bjerg en livslang drøm, som man får ført ud i livet. Desuden presser man sig selv, så meget på vej mod toppen, at når man endelig står på toppen, kan føle sig ustoppelig og stolt af sig selv. Det er en utrolig følelse, som kan give meget, for en, som menneske. Følelsen af at man har opnået noget, som mange andre ikke har og en følelse af at man kan mere end man tror.

Det hele værd

Trods hårdt slid både fysisk og psykisk er bjergbestigning fantastisk. Den fantastiske natur man både får set på turen og den udsigt der er på toppen af bjerget, er svært at glemme. Naturoplevelserne er så intense, at det ikke er noget man kan opleve på andre måder. Derfor er bjergbestigning det hele værd.
Desuden er oplevelsen man får, når man står på toppen af bjerget, en følelse der aldrig kan blive taget fra en. At have kæmpet og nået sit mål, kan give en fantastisk følelse af at man kan mere end man selv troede man kunne. Uanset hvor langt man når op på bjerget, kan man være stolt af sig selv.

Udsigt til

This entry was posted in Bjergbestigning. Bookmark the permalink.