K2 adventure - your Key 2 adventure

Cho Oyu og Shishapangma ’14

Cho Oyu fra Tibet med det tydelige spor op ad

Cho Oyu fra Tibet med det tydelige spor op ad

Planen for år 2014 er, at gennemføre en “dobbeltekspedition” til Cho Oyu, verdens sjette højeste bjerg med sine 8201 meter, og derefter til Shishapangma, verdens fjortende højeste og dermed den mindste af verdens 14 bjerge over 8000 meter.

Ruten på Cho Oyu følger normalvejen, det vil sige den letteste rute på bjerget fra den Tibetanske side – hvis der er noget på et over 8000 meter højt bjerg, der kan betegnes som let 🙂

Shishapangma set fra det tibetanske højland

Shishapangma set fra det tibetanske højland

På Shishapangma derimod går ruten gennem den noget sværere sydside, som har den fordel, at den fører lige til bjergets højeste top, hovedtoppen. Der er noget disput om der har været danskere på toppen af denne, som ikke nemt nås via normalvejen.

Min rute er stejl og ikke har mange gode campsites, er det en fordel at være akklimatiseret på forhånd. Derfor klatrer jeg Cho Oyu først, selv om dette bjerg er højere.

Tidsplanen for dobbeltekspeditionen:

  • Afrejse Danmark, ankomst Nepal, start september 2014
  • Ankomst Cho Oyu basecamp, midt september
  • Akklimatiseringsperiode, midt september – start oktober
  • Topforsøg Cho Oyu, midt oktober
  • Transport til Shishapangma, midt oktober
  • Topforsøg Shishapangma, slut oktober

Jeg har dækket en del af mit sponsorbehov til ekspeditionen, men søger stadig en finansiel sponsor. Hvis det har interesse, så kan jeg nævne at der er aftalt mediedækning for ekspeditionen, der bl.a. omfatter aviser og en daglig update på Opdag Verdens hjemmeside. Sidst vi havde sådan en kørende var der omkring 700 daglige besøgende.

This entry was posted in 8000+, Ekspedition. Bookmark the permalink.