K2 adventure - your Key 2 adventure

Hjemme efter jordskælvskatastrofen

Jeg er velbeholden hjemme efter jordskælvet i Nepal/Tibet.

Vi blev rystet godt på nordsiden af Everest, hvor jeg befandt mig i Advanced Basecamp i 6400 meter under jordskælvet. Men der var ingen på vores side af bjerget, der kom til skade.

Bo foran Everest i Advanced Basecamp

Bo foran Everest i Advanced Basecamp

Modsat forholdene på sydsiden og i store dele af det østlige Nepal, hvor der var voldsomme skader og mange omkomne. En stor lavine faldt fra Pumori ned i en del af Everest Basecamp på sydsiden af Everest. Den tog livet af 19 mennesker og sårede omkring 40. Men dette er dog for småting at regne i forhold til det estimerede dødstal i Nepal på over 5000 mennesker. Hertil kommer totale ødelæggelser af et langt større antal mennesker hjem. Dette har anslået ramt 800.000 mennesker!

Kineserne lukkede nordsiden af Everest for sæsonen. Jeg fik en ret indviklet tur hjem, da jeg normalt skulle have været over Nepal, men det frarådte det danske udenrigsministerie, og der ville ikke være forsikringsdækning, hvis jeg forsøgte at komme denne vej. Jeg lod derfor kineserne (for første del til Lhasa i Tibet) og forsikringen arrangere hjemturen. Ruten blev Everest Basecamp – Lhasa med bus, Lhasa – Chengdu med fly, Chengdu – Frankfurt med fly, Frankfurt – København med fly.

Da bagagekapaciteten på første del af turen var meget begrænset, er mine ting spredt ud over Tibet og Nepal. Jeg havde et depot i Nepal samt noget fotoudstyr til reparation, men jeg ved endnu ikke om fotoforretningen, hvor min optik var, eksisterer. Resten skulle gerne komme hjem indenfor den næste måned, da jeg skal bruge en del af det på de to ture til Kilimanjaro, jeg leder for Kipling Travel lidt senere på året.

Som om det ikke var nok, var der i dag d. 12. maj et nyt større jordskælv (7,3 på Richter skalaen – det oprindelige var 7,8), som vel ikke kan kaldes et efterskælv, da det for det første er så kraftigt og for det andet havde epicenter ret langt fra skælvet d. 25. april.

This entry was posted in Ekspedition. Bookmark the permalink.