K2 adventure - your Key 2 adventure

Mont Blanc – Vejen til toppen af Europa

Så er jeg på vej med en opdateret anden udgave af min anmelderroste bog om Mont Blanc.

Gennem flere år har jeg været i den situation, at jeg ikke selv som forfatter har kunnet sælge denne bog. Gyldendal var ikke særlig fair over for mig som forfatter, da de solgte restoplaget af bogen til Arnold Busch uden at spørge mig, om jeg var interesseret i nogle eksemplarer. Jeg plejer at have dem med ud til foredrag, hvor jeg ofte sælger et par stykker. Jeg får normalt også nogle bestillinger i løbet af året, og op mod juletid er der altid røget nogle over disken – altså ikke rent fysisk, for jeg har ingen disk, men så forsendt i en boblekonvolut da.

Men det er efterhånden to-tre år siden, jeg har kunnet gøre det pga. Gyldendals svinestreg. Nu er jeg så ved at færdiggøre anden udgaven, der både retter nogle småfejl, tilføjer nye afsnit, opdaterer en del faktuelle informationer og måske vigtigst indeholder ny og ændret billeddokumentation. Jeg glæder mig meget til at kunne præsentere den nye udgave, som også er vokset en smule i omfang fra de 280 sider, som bogen var på, da Gyldendal udgav førsteudgaven i 2013.

Forventet pris bliver 300 kroner via print on demand hos Books on Demand. Gyldendal udgaven kostede 350. Den bliver ikke MINDRE attraktiv end førsteudgaven, som fik virkeligt fine anmeldelser. Du kan se en del af dem her, hvor jeg skrev om førsteudgaven: Bogen om Mont Blanc

Forordet fortæller også en del om hele intentionen med bogen, som selvfølgelig med anden udgave er fuldstændig uforandret:

“Bogen vil fortælle om de mange veje til toppen af bjerget og de mennesker, der – tit med livet som indsats – åbnede disse muligheder for os andre. Det er ikke alle ruterne til toppen, der er relevante for flertallet af klatrere, men jeg ønsker samtidigt at give et indblik i bjergets samlede historie og den utrolige vilje, som har ført nogle mennesker til sejr over elementerne, men desværre også sommetider har ført til katastrofale hændelser. Det er en dramatisk historie, men også en historie om smukke oplevelser og fascinationen ved bjergene. Derfor, trods de mange ruter op ad Mont Blanc som beskrives, skal du skal ikke betragte bogen som en traditionel guidebog. Det er historierne bag, som har været de vigtigste for mig at viderebringe, både mine egne historier og bjergets historie.”

Hvis du allerede nu vil sikre dig et eksemplar af denne bog, så send mig en besked via formularen til højre herfor, så skriver jeg dig på listen og giver information om betaling af depositum.

Arbejdsudgaven af omslaget til den nye udgave af min Mont Blanc-bog
This entry was posted in Bjergbestigning, Bøger and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.